teriyaki saus

Het maken van Teriyaki Sauce

U kunt natuurlijk gewoon een fles teriyaki saus kopen in de supermarkt, maar authentieke teriyaki saus is erg makkelijk te maken, en heel veel lekkerder. Om teriyaki saus te maken is mirin essentieel, maar als u geen mirin kunt krijgen, kunt u het vervangen met sake en suiker. Teriyaki saus kan worden gebruikt om een mooie glanslaag aan te brengen en ook voor het marineren van vlees en groenten.

Teriyaki Sauce nr. 1 Dankzij de Japanse sake en mirin wijn (beschikbaar in de meeste Aziatische winkels), is dit teriyaki saus recept is eenvoudig en zoet. Gebruik het als een saus of marinade voor kip, vis of andere soorten vlees.

Ingrediënten

1 / 4 kop donkere sojasaus
1 / 4 kop sake wijn
2 eetlepels mirin wijn
1 eetlepel witte suiker

Voorbereiding:

Combineer sojasaus, sake, mirin en suiker in een kleine steelpan op en verwarm de pan op een middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost.

Het recept kan onmiddellijk worden gebruikt of het kan gekoeld worden.

Teriyaki Saus nr. 2 Gebruik dit als een marinade en om laagjes saus aan te brengen tijdens het koken. Probeer bruine suiker te gebruiken in plaats van witte suiker: de stroop voegt een bepaalde textuur en kwaliteit. Als u wat extra ‘pit’ toe wilt voegen aan de saus, gebruik meer van de geraspte gember.

Ingrediënten

1 kopje sojasaus
1 kopje Sake
1 / 2 kopje Mirin
1 / 4 kopje bruine suiker
2 eetlepels. Verse gember, geraspt

Methode

Combineer alle ingrediënten in een steelpan. Verwarm de pan op het fornuis totdat de bruine suiker is opgelost en alle ingrediënten goed zijn gemengd.

Teriyaki Sauce nr. 3

Ingrediënten

1 / 2 kop sojasaus
2 theelepels donkere sesamolie
2 sinaasappels, geperst
2 eetlepels honing
2 eetlepels gember, geschild en gehakt
1 / 2 kop lente-ui, in stukjes
2 theelepels knoflook, fijngehakt
2 theelepels sesamzaad, geroosterd

Methode

Combineer alle ingrediënten in een grote kom. Koel alles in de koelkast voor een uur. Kan ook worden gebruikt als een grote marinade voor kip, garnalen of rundvlees.